Skip to content
Nieuws

Nieuwe Figure 4 Standalone printer: gladdere modellen, kleinere laagdikten en meer materiaalkeuze

SKM heeft haar machinepark uitgebreid met een nieuwe 3D printer. Bedrijfsleider Dirk van der Eerden legt uit wat de voordelen zijn van de nieuwe Figure 4 Standalone printer.

 

 

‘In grote lijnen werkt de Figure 4 Standalone volgens het stereolithografie (SLA) principe. Net als bij SLA wordt een model laagsgewijs opgebouwd uit een vloeistof. Het verschil is dat er bij deze printer geen gebruik gemaakt wordt van een laser, maar van een nauwkeurige projector die het printoppervlak in één keer belicht. Deze machine maakt het mogelijk om in kleinere laagdikten te printen tot zelfs 10 micron laagdikte. Ter vergelijking: onze SLA machines bouwen in de kleinste laagdikte op 100 micron. Zo kunnen we nog kleinere en zeer gedetailleerde features maken.

Glad resultaat en nieuwe materialen

Een ander voordeel is dat deze machine zeer gladde prototypes print. Er zijn bijna geen printstappen meer te zien! Hierdoor lijkt het net alsof het een spuitgietproduct is, terwijl het toch echt een geprint product is. Ook kunnen we nieuwe printmaterialen aanbieden aan onze klanten. Met deze printer kunnen we meerdere materialen verwerken op dezelfde machine. Zoals bijvoorbeeld een high temp SLA materiaal of materialen die een stuk sterker zijn dan de traditionele SLA materialen die we tot nu toe in ons programma hadden zitten. We kunnen er zelfs rubberen modellen mee printen!’

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Deel ons nieuws

Blijf op de hoogte!

Wij nodigen je graag uit om je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.