Skip to content
Nieuws

Project: Innovatief opbergdoosje Glouv reinigt mondkapje en voorkomt weggooien

Sinds de coronacrisis worden er wereldwijd elke maand ruim 100 miljard mondkapjes gebruikt. In 2020 belandden er 1,6 miljard mondmaskers na gebruik in de oceaan. Voor dit groeiende milieuprobleem bedachten Ontwerpstudio DUNC en Inventeers een oplossing: de Glouv. Een slim opbergdoosje, waarin je mondkapje met UVc-straling wordt ontsmet. In opdracht van Ontwerpstudio DUNC maakte SKM de prototypes tijdens de ontwikkelfase.

 

Het prototype van het opbergdoosje heeft een strak design. SKM printte het stevige plastic doosje in 3D. Hierin past precies een dubbelgevouwen mondmasker. Binnenin zitten slimme LED-lampjes met UVc-licht. Hier komt ook de naam vandaan. Glouv klinkt als het Engelse woord voor handschoen, maar je kan het ook uitspreken als ‘Glow UV’. Dat verwijst naar het UVc-licht waarmee het mondkapje wordt ontsmet.

Luxe afwerking

Naast de functionaliteit, is ook het design een belangrijk element van het ontwerp. Dunc en Inventeers ontwikkelden samen een chique gebruiksvoorwerp. De Glouv gaat rond de negentig euro kosten. Daarom moet het doosje ook robuust en waardevol aanvoelen en mooi zijn om te hebben. SKM voorziet de modellen van een finishing die waarschijnlijk goed in de smaak gaat vallen in Azië. In China is steeds meer vraag naar Europese luxeproducten, de strakke afwerking van de Glouv beantwoordt deze perfect.

Lees meer over deze innovatie in het NOS persbericht ‘Leids doosje voor schoon mondkapje moet wereld gaan veroveren’.

 

Deel ons nieuws

Blijf op de hoogte!

Wij nodigen je graag uit om je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.