Over ons

Van idee naar een tastbaar model

SKM in HelmondSKM Rapid Modelling BV zet innovatieve ideeën om in tastbaar modellen en kleine productseries.

Wij produceren al sinds 1997 hoogwaardige kunststof 3D-modellen en kleine productseries, lang voordat 3D-modelling een trend werd. Professioneel vakwerk waarbij jouw wens leidend is: een zichtmodel, een functiemodel of de productie van een kleine serie via vacuümgieten.

Rapid Prototyping en Additive Manufacturing

Beurs- en schaalmodellen, prototypes, 0-series en kleine series: Rapid Prototyping (in de volksmond beter bekend als 3D-printen) is een steeds belangrijk wordende schakel in het product- en het productontwikkelingsproces. De laatste jaren is er een enorme opmars, maar wij zijn al ruim 25 jaar actief; sinds de geboorte van deze techniek. Oprichter Rudolf van Kersbergen:

Met z’n drieën werkten we eind jaren 80 al met 3D-printers bij Philips, mijn collega’s Joop Soetens, Jos Meulendijk en ik. In 1997 hebben we SKM opgericht – de letters verwijzen naar onze achternamen. Er hebben wat veranderingen plaatsgevonden in ons managementteam, maar onveranderd zijn onze diensten. We zijn bekend met bijna alle gangbare technieken en adviseren een groeiende groep opdrachtgevers welke het best toegepast kan worden per product. Oplossingen vinden, dat kun je wel aan ons toevertrouwen.

Zelfs voor eindproducten zijn onze technieken uitermate geschikt! Wij spreken dan van Additive Manufacturing. In de vele jaren waarin we actief zijn hebben we al veel eindproducten mogen produceren. Bezoek ons eens op het industrieterrein Groot Schooten in Helmond: we laten je graag een en ander zien!

Vanzelfsprekend zijn we binnen ons bedrijf actief bezig met de gezondheid en veiligheid voor onze mensen. Daarnaast hechten wij veel waarde aan milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen.

Kijk bij Wat wij doen voor veel meer informatie over onze technieken. Enkele projecten die we tot een goed einde brachten en waar we met genoeg op terugkijken, staan op de pagina Onze sectoren.

Onze mensen