Skip to content

De technieken van SKM Rapid

Welke techniek kies jij?

Met alle technieken, machines en materialen onder één dak, kunnen we ieder idee realiseren, series maken en perfect afwerken. Maar welke techniek heb je hiervoor nodig? Dat hangt af van je vraag en waar je bent in de ontwikkeling van jouw idee.

Heb je een prototype nodig? SLA is een nauwkeurige printtechniek met een glad eindresultaat. Wordt je product belast of wil je mechanisch testen? Kies dan voor SLS. Door het printen in een PA12 materiaal krijg je een sterk, belastbaar model. Kleine series in specifieke materialen of kleuren produceren we door vacuüm- of spuitgieten. Dummy modellen worden vaak gemaakt met SLA en daarna afgewerkt en gelakt tot een net eind product. Ook hiervoor ben je bij SKM aan het juiste adres. Meer weten? Klik dan op één van de onderstaande technieken.

Binnen SKM werken we met 2 verschillende 3D-printtechnieken: selectief laser sinteren (SLS) en stereolithografie (SLA). Beide technieken worden veel gebruikt voor de industrie, retail, automotive, aerospace en ook medische wereld.

Stereolithografie maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige, high-end zichtmodellen te maken. Tevens printen we met deze techniek de moedermodellen t.b.v. de siliconenmallen. Modellen worden met SLA laagsgewijs opgebouwd in laagdiktes van 0,1 mm uit een vloeistof. Het resultaat is een perfect zichtmodel waarmee je exact ziet hoe het onderdeel eruit komt te zien. Zo kun je gericht jouw idee verder ontwikkelen.

SKM biedt twee materialen aan, namelijk een grijs materiaal genaamd Xtreme en een transparant materiaal genaamd Watershed. Beide hebben specifieke eigenschappen die een oplossing kunnen bieden voor jouw vraagstuk.

Zoek je een model om  mechanisch te testen? Dan is SLS of Selectief Laser Sinteren de juiste techniek. Ook met deze techniek worden de modellen laagsgewijs geprint met een laagdikte van 0,1 mm. In tegenstelling tot SLA werken we met deze techniek met een PA12 poeder. Het grote voordeel van SLS modellen is dat ze mechanisch een stuk sterker zijn dan SLA modellen. Je hebt een echt kunststof product in je handen waarmee je meteen aan de slag kunt in de ontwikkeling, op de beurs of bij een klant.

In goede handen

Vanzelfsprekend is jouw idee bij ons in veilige handen. Wij begrijpen hoe belangrijk geheimhouding en betrouwbaarheid zijn.

Gratis materialenwaaier

Naast diverse technieken, biedt SKM ook een uitgebreid assortiment materialen. Wil je met eigen ogen een SLA of SLS materiaal zien of voelen, voordat we gaan printen? Vraag dan onze materialenwaaier aan. Wij sturen deze gratis naar je toe!

SLA materialen

SLS materialen