Skip to content

De technieken van SKM Rapid

Welke techniek kies jij?

Met alle technieken, machines en materialen onder één dak, kunnen we ieder idee realiseren, series maken en perfect afwerken. Maar welke techniek heb je hiervoor nodig? Dat hangt af van je vraag en waar je bent in de ontwikkeling van jouw idee.

Heb je een prototype of zichtmodel nodig? SLA en DLP zijn nauwkeurige printtechnieken met een glad eindresultaat. Onder andere dummy’s en high-end modellen worden met deze technieken gemaakt. Wordt je product belast of wil je mechanisch testen? Kies dan voor SLS. Door het printen in nylon (PA12) materiaal krijg je een sterk, belastbaar model. Kleine series in specifieke materialen of kleuren produceren we door vacuüm- of spuitgieten. Ook hiervoor ben je bij SKM aan het juiste adres. Meer weten? Klik dan op één van de onderstaande technieken.

Binnen SKM werken we met 3 verschillende 3D-printtechnieken: stereolithografie (SLA), digital light processing (DLP) en selectief laser sinteren (SLS). Deze technieken worden veel gebruikt voor de industrie, retail, automotive, aerospace en ook medische wereld. SLA maakt het mogelijk om nauwkeurige, high-end zichtmodellen te maken. Tevens printen we met deze techniek de master modellen voor de siliconenmallen. Modellen worden laagsgewijs opgebouwd uit een vloeistof in laagdiktes van 0,1 mm. Het resultaat is een perfect zichtmodel waarmee je exact ziet hoe het onderdeel eruit komt te zien, wat bovendien in de gewenste kleur, glansgraad en structuur afgewerkt kan worden. Zo kun je gericht jouw idee verder ontwikkelen. SKM biedt drie materialen aan; Xtreme (grijs), Watershed (transparant) en Evolve (wit). Allen hebben specifieke eigenschappen die een oplossing kunnen bieden voor jouw vraagstuk. Zie hiervoor de datasheets onder aan deze pagina. Is je model erg klein, fragiel of is het zeer gedetailleerd? Kies dan voor een DLP print. Deze techniek wijkt niet zo veel af van SLA, maar zorgt voor een zeer nauwkeurig resultaat door laagdiktes van wel 10 micron (0,01mm)! Bovendien is het mogelijk om met deze techniek rubber te printen. We printen de volgende materialen; PRO BLK 10, Rigid White en Rubber 65A BLK. Zoek je een model om functioneel te testen? Dan is SLS of Selectief Laser Sinteren de juiste techniek. Ook met deze techniek worden de modellen laagsgewijs geprint (0,1 mm). Het grote voordeel van SLS modellen is dat ze mechanisch sterker zijn dan SLA modellen. Daarnaast is een SLS print goedkoper in vergelijking tot de andere technieken, waardoor het vaak gebruikt wordt als eerste volumemodel voor intern overleg of in een overleg met de klant.

Meer weten?