Skip to content

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een productiemethode met vele voordelen. Van emmers tot complexe gevormde objecten en disposables. De techniek van het spuitgieten van kunststoffen heeft zich in de loop der tijd al sterk bewezen.

Afgezien van kunststof is het ook mogelijk om bepaalde metalen te spuitgieten. Kenmerk van toepasbare compounds is dat deze een laag smeltpunt kennen en goede vloei- en stollingseigenschappen. Als spuitgieter heeft SKM vooral ervaring met de toepassing van kunststof.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-8082

Voordelen die de kunststof spuitgieterij biedt

Het spuitgieten van kunststoffen heeft onder andere aan de betaalbaarheid van veel consumentenproducten bijgedragen. Deze methode kent namelijk een hoge efficiëntie en door de korte cyclustijden is het mogelijk om met beperkte mankracht in een korte tijdperiode enorme productieaantallen te realiseren bij beperkt grondstofverbruik.

Het is echter niet alleen het massa-karakter dat het spuitgieten van kunststoffen kenmerkt. Door meerdere soorten kunststoffen te ontwikkelen kunnen producten vervaardigd worden met bijzondere eigenschappen zoals flexibiliteit, elasticiteit, etc. Als gevolg van de al maar toenemende knowhow op het gebied van maltechniek, hebben de vormingsmogelijkheden zich binnen de kunststof spuitgieterij de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Met hedendaagse spuitgietmatrijzen kunnen daarom ook uiterst complex vormgegeven producten worden vervaardigd.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0530

Ondersteuning van begin tot eind

SKM acteert onder andere als spuitgieter van kunststof. Zowel voor kleine als grotere oplages kunt u bij ons terecht. Maar wij doen meer. Want aan het spuitgieten van producten gemaakt uit specifieke kunststoffen, gaat dikwijls een intensief productontwikkeltraject vooraf. Het vervaardigen van een kostbare spuitgietmal vergt dat u weet hoe uw eindproduct er definitief uit komt te zien en van welk materiaal u uw product exact gaat maken.

Dat soort vraagstukken ondersteunen wij met onze kennis en andere vervaardigingsprocedés zoals 3D-printen. Dit soort technieken wordt vaak in eerdere fases ingezet om 1e zichtmodellen te vervaardigen en consensus te kunnen verkrijgen over vormgeving en functionaliteit.

SKM is uw partner in totale productontwikkeling.