Skip to content

3D modeling

Hoe geraakt u zo snel mogelijk van idee naar een concreet product? Het antwoord daarop is 3d modelling. Dat omvat een verzameling technieken om prototypes mee te kunnen realiseren.

De toepassingsaard van ieder model is anders. Wellicht wilt u het gebruiken om concreter overleg te kunnen voeren binnen en buiten uw organisatie tijdens het proces van doorontwikkeling. Wellicht vormt het onderdeel van een haalbaarheidsonderzoek en mogelijk wilt u een model gebruiken t.b.v. de eerste functionele tests.

Modelling 3d leidt tot tastbare voorwerpen die de zaken concreet maken. Ze worden door ons ook voor klanten gecreëerd voor commerciële doeleinden. Denk daarbij aan dummyversies waarmee u uw eigen klantkring tijdens een beurs warm maakt voor uw nieuwe ideeën.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0191-2

3d modelling omvat een breed scala aan technieken

Modelling 3d omvat diverse technieken waarmee we uw idee werkelijkheid kunnen maken. De inzet van iedere techniek wordt nauwkeurig door ons afgewogen, al naar gelang uw doelstellingen. De verschillende technieken dragen immers allemaal een ander prijskaartje met zich mee. Aspecten die hiervoor bepalend zijn, zijn onder andere de materiaalkeuze, het gewenste afwerkingsniveau en de aantallen objecten die u geproduceerd wilt hebben.

3d modeling geschiedt onder andere met behulp van een aantal printtechnieken zoals stereolithografie (SLA), digital light processing (DLP) en selectief laser sinteren (SLS). SKM heeft al deze technieken in huis waarmee wij nauwkeurige zichtmodellen met een high-end karakter kunnen vervaardigen. Voor de vervaardiging van grotere aantallen bieden wij ook de mogelijkheid van vacuümgieten en spuitgieten.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0223

Zowel geavanceerd als handmatig

Onze moderne, computergestuurde technieken zorgen ervoor dat onze mogelijkheden op het gebied van 3d modelling ongelimiteerd zijn. Maar productontwikkeling is kostbaar en dergelijke technieken kennen in een aantal gevallen hoge opstartkosten. Vandaar dat het goed is om te weten dat wij ook vaklieden in dienst hebben die handmatige modelling van 3d-objecten beheersen. Denk daarbij aan diverse verspanende bewerkingen zoals frezen en draaien.

Welke wens op het gebied van modelling u ook heeft: SKM heeft het in huis.