Skip to content
Nieuws

‘Als er nood aan de man is, rijd ik zo naar SKM in mijn Pagode’

Tien jaar geleden zocht Roger Reijngoud op internet naar een 3D rapid modeling expert. Met het bedrijf EZ Powersteering maakt hij samen met zijn compagnon, technisch directeur Ruud Jong, elektrische stuurbekrachtiging voor klassieke auto’s. Hij vroeg SKM om een klassiek stuur zo te verkleinen dat het er exact uitziet als het grote stuur waarmee de oldtimer destijds de fabriek  verliet. Zo blijft het uiterlijk origineel, maar rijdt de langere bestuurder van nu veel comfortabeler. Wij spraken Roger over zijn samenwerking met SKM.

‘Onze klanten willen dat hun auto een klassieke uitstraling behoudt, maar waar mogelijk met wat meer comfort en veiligheid. Naast stuurbekrachtiging voor meer rijcomfort, wordt ook vaak rembekrachtiging gemonteerd. Zo kun je ook in je klassieker een noodstop maken. Dat draagt bij aan de veiligheid. Klassieke auto’s uit de jaren 60 en 70 hebben vaak een vrij groot stuur. Mensen worden steeds langer en dat maakt het in- en uitstappen in een klassieke auto lastiger. Ook rijdt het minder prettig, zo dicht op het stuur. Daarom zochten we een 3D rapid modeling specialist, die voor ons een stuur kon verkleinen met behoud van het design.

Van scan naar stuur

Via internet kwam ik uit bij SKM. Ik besprak mijn wensen met bedrijfsleider Dirk en stuurde een scan van een van onze sturen. SKM maakte vervolgens een 3D-print voor mij. Zo kon ik voor niet teveel geld zien of het kleinere stuur er wel echt net zo goed uit zou zien als het origineel. Voor mijn business is het heel belangrijk dat het stuur er correct uitziet. De liefhebber ziet meteen of het stuur van een auto klopt of niet. Nadat we alle details, zoals de ribbels aan de achterkant en de gaten in de spaken, nauwkeurig hebben bekeken, maakt SKM een mal om het stuur te gieten. Ook hebben ze alles in huis voor een perfecte afwerking.

Jaguar XK150, Chevrolet Corvette C1 en Volvo 123GT

Onze samenwerking begon met 1 stuur, maar inmiddels heeft SKM al 10 verschillende modellen voor ons gemaakt en honderden stuks geproduceerd. Van een Jaguar-XK150-stuur tot het stuur van een Chevrolet Corvette C1. Een populair stuur is dat van een Volvo 123GT. Hiervan zijn maar 1500 auto’s gemaakt, maar er zijn Volvo-liefhebbers die van hun auto een Volvo 123GT replica maken met ons stuur! Toen ik 10 jaar geleden zocht naar een 3D rapid modelling bedrijf, wist ik niet of je een klassiek origineel stuur exact kon verkleinen, zonder dat het ten koste zou gaan van de uiterlijke kenmerken. SKM bewijst dat dit zeker mogelijk is. Wat ik fijn vind aan de samenwerking zijn de korte lijnen, flexibiliteit en dat ik Dirk altijd kan bereiken. En als er keer nood aan de man is, dan kan rijd ik zo naar Helmond in mijn Pagode.’

 

Deel ons nieuws

Blijf op de hoogte!

Wij nodigen je graag uit om je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.