Skip to content

Verspaning

SLS als 3D-printtechniek

Bij SKM Rapid modelling kunt u afgezien van het 3d-printen en het gieten van modellen ook terecht voor realisatie van objecten door middel van verspanende technieken. 

Wat is verspaning ?

Verspaning vindt bij SKM plaats door middel van (CNC-gestuurde) draai- en freesbanken. 

Door middel van deze technieken kunnen wij een zeer sterk uiteenlopende range aan vormen voor u realiseren en worden uitgebreide materiaalkeuzes tevens mogelijk.

Waar kun je verspaning zoal op toepassen?

Verspaning wordt door SKM onder andere ingezet voor cliënten ten behoeve van de realisatie van spare-parts zoals minuscule asjes, lagertjes en busjes uit diverse materialen

A_Mal_D_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-572
A_Mal_E_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-582

Het kiezen van de juiste techniek

Echter ook de realisatie van grootschalige modellen ter visualisering van productconcepten uit meerdere schuimsoorten is bij ons mogelijk. 

Afgezien van de beschikking over verspanende technieken is SKM ook in staat om een brede range aan 3D-printtechnieken te realiseren. 

Met behulp van al onze modelleringtechnieken zijn wij telkens weer in staat om een perfect model te realiseren, ofwel enkelvoudig dan wel in serie. 

De te kiezen techniek is telkens afhankelijk van het exacte product, de vorm- en materiaaleigenschappen daarvan en de klantwensen ten aanzien van de produceerbaarheid. 

Ook de oplages waarin moet worden geproduceerd spelen hierin een rol.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1461

Bij SKM worden de ideeën van klanten werkelijkheid

Wij vertalen tekeningen naar fysieke concepten. Daarbij zetten we diverse vervaardigingsmethoden in, variërend van verspanen tot SLS en SLA printen. Iedere modellingtechniek kent andere eigenschappen. Is de noodzakelijke belastbaarheid groot, dan is SLA bijvoorbeeld niet aan te bevelen. 

Dat is wel zo wanneer een glad productoppervlak wenselijk is.

Of SKM voor u verspanende technieken zal inzetten of juist een andere productiemethode, ligt niet op voorhand vast. We bespreken uw wensen uitgebreid. Afgezien van realisatie door middel van verspaning kunnen wij ook zorg dragen voor een excellente finishing. Zo kunnen wij uw producten bijvoorbeeld voorzien van een waterresistente PU coating of juist van een UV werende coating om verkleuring tegen te gaan. 

SKM: alles onder één dak op het gebied van modelling!