Skip to content

Verspanen

Verspanen bij SKM Rapid Modelling

SKM geniet bekendheid vanwege de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van 3D-printen van allerlei materialen. Onze kennis en kunde gaan echter nog verder en dat betekent dat u ook bij ons terecht kunt voor CNC verspanen. De processen die hiertoe behoren stellen ons in staat om werkelijk ieder specifiek hoogwaardig materiaal op de voor ons kenmerkende, extreem nauwkeurige wijze te kunnen bewerken in iedere gewenste vorm.

U kunt bij ons terecht voor conventioneel aluminium verspanen maar wij kunnen ook kunststof verspanen. T.b.v. kunststof beschikken wij over vergaande aanvullende kennis met het oog op potentiële vervorming van materiaal door krimp en warmte. Het beheersen van factoren zoals de omgevingstemperatuur en de ideale luchtvochtigheid, kunt u met een gerust hart aan ons over laten. Een partij die zich richt op enkel het verspanen van metaal mist deze knowhow.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0014

CNC frezen

CNC frezen is een van de methodes t.a.v. verspanen die wij toepassen. De machine die hierbij gebruikt wordt, wordt door een computer aangestuurd. Voor ieder object wordt een apart programma ontwikkeld dat de machine heel precies aanstuurt. Het realiseren van een dergelijk programma is tijdrovend en CNC verspanen (computergestuurd) wordt dan ook vooral toegepast wanneer sprake is van de noodzaak tot een grote mate van nauwkeurigheid of bij aanzienlijke oplages.

Zijn de te vervaardigen objecten relatief ongecompliceerd van aard, dan kan kostenbesparing worden gerealiseerd door te kiezen voor conventioneel frezen of conventioneel draaien. De freesbank wordt daarbij handmatig bediend en voorprogrammeren is niet nodig.

Frezen en draaien kunnen soms t.b.v. dezelfde producten worden toegepast als bewerkingsmethode. Het grote verschil is dat objecten in het 1e geval (frezen) statisch blijven en bij inzet van draaien ronddraaien in een klem.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1477

SKM levert totaaloplossingen

Verspanen in de vorm van (conventioneel) draaien en / of frezen kan onder andere worden ingezet bij materialen die niet kunnen worden geprint of gegoten. Daarnaast bieden wij deze vervaardigingsmethoden aan aan onze klanten om ze bij wijze van service een complete productsamenstelling te kunnen leveren.

SKM: alles onder 1 dak.