Skip to content

Surface finish

De finishing touch

SKM Rapid Modelling is er voor productontwikkelaars om productprototypes, zichtmodellen (dummies) en nul-series te laten vervaardigen. Daarnaast kunt u bij ons batches in kleine oplage laten produceren. 

Maar denkt u maar niet dat wij halfbakken exemplaren aan u zullen aanleveren. Ook bij kleine batches hecht SKM namelijk sterk aan het toevoegen van een ultieme finishing touch.

Proefmodellen van producten kennen diverse functies. U kunt ze onderwerpen aan risicoanalyses en op die manier de producteigenschappen testen alsmede de produceerbaarheid. 

U kunt er uw klanten mee confronteren. 

Ze enthousiast maken, vragen om feedback of al in een vroege fase orders afsluiten. Dat kan echter alleen wanneer er aandacht is besteed aan de finishing touch en het model optimaal oogt.

 
A_Mal_D_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-572
A_Mal_E_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-582

Finishing touch van proefmodellen d.m.v. diverse technieken

Dummy modellen maken wij in de regel d.m.v. toepassing van SLA. Dat is een uiterst nauwkeurige print-techniek met een glad eindresultaat. 

Surface finish van dergelijke modellen geschiedt in de regel door het aflakken van het eindproduct. Bij de vervaardiging van kleine series in specifieke materialen of kleuren hanteren we meestal vacuüm- productietechnieken of kiezen we voor spuitgieten. 

De finishing touch oftewel afwerking van dergelijke producten is sterk afhankelijk van de functionele eisen van het model. 

Wanneer er sprake dient te zijn van sterke weer- en UV-lichtbestendigheid of van bestandheid tegen vocht en temperatuurverschillen, dan adviseren wij u hierbij over de juiste afwerking.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1461

Voor totaalondersteuning tijdens het proces van productdesign

De experts van SKM Rapid Modelling ondersteunen u bij het hele proces van productdesign. Productkarakteristieken alsmede produceerbaarheid worden daarbij integraal in ogenschouw genomen in het ontwerpproces. 

Onze dienstverlening strekt zich uit van het realiseren van een conceptueel design tot een definitieve keuze voor de surface finish en finishing touch elementen van uw product. Zorg ervoor dat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan en laat u ondersteunen d.m.v. de dienstverlening omtrent rapid modelling van SKM in Helmond.