Skip to content

Stereolithografie (SLA)

Wanneer u kiest voor 3d printing als vervaardigingsmethode voor uw model, dan heeft u bij SKM de keuze uit meerdere technieken waaronder stereolithography. Deze techniek vormt een aparte printmethode en onderscheidt zich van andere printtechnieken zoals digital light processing (DLP) en selectief laser sinteren (SLS).

Voor printen o.b.v. stereolithography wordt gekozen wanneer het de wens is om nauwkeurige, high-end zichtmodellen te vervaardigen. De laser van dit type printer hardt het materiaal uit. Door de fijnheid van de laserstraal kan een zeer grote mate van accuraatheid worden gerealiseerd.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0191-2

De diverse voordelen van stereolithography 3d printing

Stereolithografie-gebaseerd printen heeft een aantal voordelen t.o.v. andere 3d-print-methoden. Zo leidt het proces tot een stabiel product dat direct een goede finish heeft en niet per se hoeft te worden nabewerkt. Het toepassingsbereik is dan ook groot en varieert van objecten met een industrieel karakter tot tandheelkundige toepassingen.

Resin dat tijdens het proces van stereolithography wordt uitgehard, is beschikbaar in een groot aantal variëteiten met specifieke eigenschappen. Dit zit hem niet alleen in kleurmogelijkheden maar ook in de inwendige eigenschappen van het uiteindelijke productresultaat. Zowel flexibele als starre materialen zijn toepas- en realiseerbaar evenals materialen die zeer temperatuurbestendig zijn. SLA als techniek is daardoor multi-inzetbaar.

A_plastic1_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-007

Bekijk onze specsheets!

Elders op onze website kunt u bekijken welke printmaterialen via SKM allemaal ingezet kunnen worden ter realisatie van uw project. De door ons gebruikte SLA-materialen zijn onder andere Somos Evolve, Accura Xtreme en Somos WaterShed.

Of stereolithografie of juist een andere 3d printing-methode het meest geschikt is in geval van uw project, wordt in samenspraak met u vooraf bepaald door onze engineers. De verschillende doelstellingen die u daarbij heeft in iedere fase van productontwikkeling staan hierbij voorop.

Technische ontwikkeling is een delicate zaak. Al uw ideeën zijn bij ons echter in vertrouwde handen. SKM is uw partner in techniek en in 3d modelling.