Skip to content

Kleine series

Small Series Manufacturing via SKM

Iedere techniek kent zijn eigen voor- en nadelen. Spuitgieten is bijvoorbeeld een productiemethode waarbij de kosten per exemplaar zeer sterk kunnen worden gereduceerd. Bovendien kan met behulp van deze techniek snel grote oplages worden gerealiseerd. Soms is er echter behoefte aan een kleine oplage. In dat geval is het niet zinvol om in een kostbare productiemal voor spuitgieten te investeren. Die investering kan namelijk alleen worden terugverdiend wanneer zeker is dat grote productieaantallen gemaakt gaan worden.

SKM-Rapid-3d-printing-ontwerp

Producten in kleine series

Small Series Manufacturing kent diverse doelen. De technieken die hiertoe behoren waaronder 3D-printing, worden vaak al in een vroege fase van productontwikkeling toegepast. Bijvoorbeeld wanneer men de ‘look and feel’ van het product nog wil bepalen. Door verschillende exemplaren van een product met ieder unieke eigenschappen in kleine oplage te laten maken, kunnen selecties worden gemaakt. Zo is het onder andere mogelijk om het juiste materiaal te kiezen en het ontwerp op betaalbare wijze te finetunen.

Het maken van een beperkte oplage kan ook een commerciële reden hebben. Kleine series worden vaak gemaakt om feedback van klanten te kunnen krijgen en zo uiteindelijk te bepalen welk ontwerp in massa geproduceerd zal worden, al naar gelang de afnemersvoorkeuren.

SKM-Rapid-kleine-oplage

SKM maakt jouw producten in beperkte oplage

De materiaal- en procestechnologen van SKM zijn gespecialiseerd in advies en ondersteuning tijdens het totale proces van productontwikkeling en marktintroductie. Met technieken als 3D printen, vacuümgieten, spuitgieten en verspanend materieel, kunnen wij producten zowel in kleine als grote oplage maken. Onze toegevoegde waar zit hem in ons totale dienstverleningsgamma en onze kennis van productontwerp.

Wil je een kleine kleine serie laten maken? Neem gerust contact op met ons. Samen bepalen we de meest geschikte procestechniek voor uw specifieke project.