Skip to content

SLS printing

SLS printing van een SLS model

Wil je een zichtmodel laten maken voor een nieuw product? Wil je vooraf weten hoe een exemplaar zal ogen en voelen? Of wil je een functionele test uitvoeren om het juiste materiaal te bepalen? Bij SKM Rapid Modelling kun je onder andere terecht voor SLS printen. Als ervaren materiaal- en procesexperts leggen wij je graag de voordelen uit .

Selective Laser Sintering oftewel SLS is een 3D printtechniek die veel lijkt op SLA (stereolithografie). Het zichtmodel wordt dus opgebouwd uit zeer dunne laagjes.

skm-rapid-3d-printing

Wanneer SLS modelling als methode kiezen?

Selective Laser Sintering wordt vooral vaak toegepast wanneer er modellen worden vervaardigd met als doel deze functioneel te testen. In vergelijking met de SLA-techniek wordt een SLS model opgebouwd uit laagdiktes die 10 keer zo dun zijn. Op die manier ontstaat een exemplaar dat in mechanisch opzicht veel sterker is dan wanneer men SLA als methode hanteert. SLS printing is bovendien zeer aantrekkelijk qua kosten van het modelling proces. Een dergelijke realisatiemethode is ideaal wanneer je een productexemplaar nodig hebt om in concreet overleg te gaan met een opdrachtgever.

Kies je voor SLS printen dan heb je de keuze uit een ruime verzameling van materialen en kleuren. Hier kan je gratis een materialenwaaier aanvragen. Je ziet dan niet alleen hoe jouw product eruit komt te zien, maar ervaart ook direct hoe het materiaal zal aanvoelen.

SKM-Rapid-3d-printing-ontwerp

Maatwerkadvies in iedere fase van productlancering

SKM is jouw betrouwbare partner op het gebied van productintroductie. Dit proces omvat vele fasen en met onze modelleringstechnieken, waaronder SLS modelling, ondersteunen wij jou bij elke stap. Vanzelfsprekend hechten wij veel waarde aan geheimhouding . Uw SLS model en alle informatie en ideeën daaromheen, zijn bij ons steeds weer in vertrouwde handen.