Skip to content

SLA printing

De rol van SLA printing tijdens het ontwerpproces

SLA 3d printing, oftewel stereolithografie, is een van de 3 verschillende 3D-printtechnieken die wij binnen SKM Rapid modelling toepassen. Naast SLA printing kunt u ook bij ons terecht voor digital light processing (DLP) en selectief laser sinteren (SLS). Al deze technieken worden veelvuldig toegepast in de retail en industrie maar ook voor het maken van voertuigcomponenten in de auto- en luchtvaartindustrie.

Met SLA printen kun je zeer nauwkeurige productmodellen vervaardigen. Op die manier kan een conceptontwerp getest worden en kunnen keuzes gemaakt worden over het toe te passen materiaal. Ook wordt SLA 3d printen ingezet om master modellen te vervaardigen voor de realisatie van siliconenmallen voor bijvoorbeeld vacuüm gieten.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0530

Wat is 3d printing op basis van SLA precies?

Iedere SLA 3d print wordt opgebouwd uit kleine laagjesvan . specifieke printvloeistoffen. Doordat de lagen niet dikker zijn dan 0,1 millimeter, kan op basis van deze techniek een zeer verfijnd proefmodel worden gegenereerd. Op die manier kan men een zeer goed idee krijgen van hoe een uiteindelijk product eruit komt te zien. SLA printen kan in iedere gewenste kleur. De mate van glans en de oppervlakstructuur kunnen bovendien zeer nauwkeurig afgewerkt worden.

Wil je een model laten maken dat nog fragieler is en werken met laagdiktes die nog eens 10 keer zo dun zijn? In dat geval bevelen wij aan om DLP printing te verkiezen boven SLA 3d printing.

LMF_20150415_SKM_3889

SKM adviseert

De toe te passen techniek, SLA of een andere vorm van printen, is volledig afhankelijk van jouw wensen of doelen. Wil je jouw ontwerp vooral in functionele zin testen, dan bevelen wij SLS aan . Ook voor intern overleg of om in overleg met de klant te gaan is het belangrijk om de juiste 3D printmethode te selecteren. De professionals van SKM helpen je daarbij.