Skip to content

Zichtmodel

SKM Rapid Modelling genereert uw zichtmodel

Zichtmodellen kunnen ertoe dienen om de vormgeving van een product of object te evalueren. Bent u zelf tevreden over uw ontwerp?

Door een zichtmodel te laten printen kunt u echter ook effectiever in contact treden met potentiële klanten en gebruikers. Wat zijn hun bevindingen van de wijze waarop u de vormgeving heeft vastgesteld? Eventueel kan een zichtmodel zelfs gebruikt worden voor de uitvoering van bepaalde testen, bijvoorbeeld wanneer de aerodynamica een rol speelt.

Tenslotte gaat met een zichtmodel d.m.v. prototyping vaak ook een commerciële functie gepaard. Gebruik een dergelijk model om uw potentiële klanten nu al te overtuigen en pre-ordes binnen te halen.

A_Wit_ex_poeder_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-76

Zichtmodellen bieden een schat aan relevante informatie

Het genereren van een zichtmodel is onderdeel van het totale spectrum van mogelijkheden binnen prototyping. Al in de eerste fase vormt het printen van een zichtmodel een belangrijk onderdeel van de totale productontwikkeling. Een dergelijk model maakt de abstractie concreet. Gaat u pas in de allerlaatste fase met prototyping aan de slag, dan kan het zijn dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. En het herstellen van een ontwerpfout is vaak kostbaar en dwingt u weer helemaal terug naar de tekentafel.

Zichtmodel prototyping wordt in de eerste ontwerpfase gebruikt voor onder andere het uitvoeren van passingstesten, als designpresentatietool of voor de verificatie van bepaalde computer simulaties. Is het model goedgekeurd, dan krijgt het project groen licht voor een volgende ontwikkelfase.

skm-rapid-3d-printing

Experts die weten wat nodig is

SKM Rapid ondersteunt prototyping in alle fasen van productontwikkeling. En ook voor de realisatie van kleine series kunt u bij ons terecht. Bij ons vindt u diverse modellingtechnieken onder één dak. Maar niet iedere techniek is toepasbaar in elke fase. Aangezien zichtmodellen vooral helemaal aan het begin van de onzekere ontwikkelfase worden gerealiseerd, is het van belang dat ze kostenbewust kunnen worden vervaardigd.

De experts van SKM Rapid denken daarom qua materiaal, vormgeving en productietechniek intensief met u mee. Alles om uw ontwikkeling tot een succes te maken.