Skip to content

Rapid modelling

Rapid modelling: the core business van SKM in Helmond

In alle gevallen van productintroductie is het belangrijk om snel van idee tot realisatie te komen. Het is essentieel om de ‘time to market’, oftewel het verloop van ontwerp tot de realisatie van daadwerkelijke productbeschikbaarheid op de markt, zo kort mogelijk te houden. Toch wilt u niet dat u achteraf tegen nare verrassingen aanloopt die u terug naar de tekentafel dwingen. Rapid modelling biedt in alle fasen uitkomst. Met een rapid model krijgt u al zeer vroeg een beeld van het eindresultaat en wordt het eenvoudiger om bij te sturen tijdens de ontwikkeling. U betrekt er potentiële afnemers effectiever mee en verifieert hun behoeften.

A_wit_poeder_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-122

Wat is een rapid model?

Een rapid model heeft altijd als kenmerk dat het in beginsel uit gaat van computerinformatie. De data die u genereert in een CAD-proces kunnen vervolgens met verschillende technieken worden vertaald naar een fysiek 3d-product. Er bestaan technieken zoals 3d-printen waarbij een uniek product in enkelvoud laag voor laag wordt opgebouwd. Middels 3d-printen kunnen meerdere modellen tegelijk gemaakt worden. 3d-printen kan ook op basis van uitharden van harsen.

Iedere methode die t.b.v. rapid modelling kan worden toegepast, kent voor- en nadelen. Het prijskaartje zal bovendien steeds verschillen. Het is daarom vooral belangrijk om als uitgangspunt te nemen wat u in elke fase nodig heeft. De mogelijke mate van detail en afwerking is niet bij ieder rapid model gelijk. Het doel bepaalt de methode.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-8386

Geavanceerde machines bediend door ervaren vakmensen

Als vanaf 1997 verbinden experts op het gebied van rapid modelling zich aan SKM. Wij hebben er onze corebusiness van gemaakt. Wij zijn daardoor uitgegroeid tot een gerenommeerd partner op het gebied van fysieke ontwikkeling. De kennis van materialen en technieken waarover onze experts beschikken, vormt een essentiële bijdrage aan uw ontwikkeltraject.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan.