Skip to content

Rapid 3d printing op basis van SLS printing

Met de ontwikkelingen binnen de 3d printtechniek hebben de mogelijkheden om snel productmodellen te kunnen vervaardigen, de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Onder andere de ‘time to market’ is er enorm door versneld. Er zijn mogelijkheden om in hoog tempo van idee naar realiteit te komen. SLS 3d printing biedt een van die mogelijkheden.

Dit vervaardigingsprocedé vormt samen met stereolithografie printing en digital light processing (DLP) het totale primaire gamma aan 3d printmogelijkheden. SKM beheerst al deze vormen.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-8082

Wat is een SLS print?

Een SLS print ontstaat door een model laagsgewijs op te bouwen door middel van versmelting van een speciaal poeder met behulp van lasertechniek. Hiertoe wordt een compound van smeltpoeder verwarmd. De laagjes kunststofpoeder van minder dan 0,1 millimeter, worden uitgehard en het model wordt hiermee opgebouwd. Anders dan bijvoorbeeld bij rapid 3d printing op basis van SLA, zijn hierbij geen ondersteunende structuren benodigd.

SLS printing als methode is onder andere goed bruikbaar voor de realisatie van reserve- en machineonderdelen, de ontwikkeling van behuizingen en de realisatie van 0-series. Een SLS print blinkt binnen de mogelijkheden van 3d printing uit op het gebied van kwaliteit en constructieve sterkte. Doordat nabewerking in de vorm van (in)kleuren, coaten, en aflakken goed mogelijk is, kan veel extra waarde aan het product worden toegevoegd.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-8115

SKM: partner in productontwikkeling en productie in kleine oplage

Grootschalige productiemethoden zoals spuitgieten en thermoforming zijn uitermate geschikt voor low-cost-productie door hun schaalgrootte. Dit vergt echter hoge opstartkosten. Wilt u juist enkelvoudige productexemplaren of kleine oplages realiseren, dan zijn andere vervaardigingsmethoden waaronder SLS 3d printing meer geschikt. Deze eigenen zich ook voor alle fasen van productontwikkeling.

Meer weten over wat SKM hierin kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u met raad en daad bij in het proces van idee tot realisatie.