Skip to content

Mallen laten maken

Alvorens een plastic product in grote oplage kan worden vervaardigd, is het dikwijls noodzakelijk om een mal te laten maken. Mallen dienen als basisvorm en waarborgen de kwaliteit en vorm van uw eindproduct. Ze vormen de eerste stap in product- of productieontwikkeling. Dat maakt malvorming ook een kostbare aangelegenheid. De malvorm dient immers ‘uit het niets’ te worden gerealiseerd.

Mallen laten maken: laat dat maar aan SKM over. Onder andere onze 3d-printintechnieken vervullen hierin een belangrijke functie. Bij ons kunt u terecht voor zowel SLA, SLS als DLP-gebaseerd printen.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0101-2

Een efficiënte en effectieve mal laten maken begint bij productdesign

Malvorming en productdesign gaan hand in hand. Wilt u bijvoorbeeld een product laten ontwerpen dat geschikt is voor vervaardiging in een spuitgietproces, dan is het essentieel dat al in de productdesignfase over de produceerbaarheid wordt nagedacht. U kunt alleen efficiënte en effectieve mallen laten maken wanneer het productdesign daarop is afgestemd. Bij SKM kunnen we ontwerpen op basis van optimale materiaalbesparing, spuitgietvloei en ook lossing van het product. Daarnaast zorgen we voor een design waarbij afval en uitval worden beperkt.

Wilt u na de ontwerpfase spuitgietmallen laten maken dan zult u zien dat de inzet daarvan veel beter tot zijn recht komt. Dit leidt tot zowel een beter product- als productieresultaat.

SLS-kleuren2

Maak je Productdesign Efficiënt en Effectief met een Mal

Onder andere onze methode van 3D printing op basis van SLA eigent zicht zeer goed voor het realiseren van mastermodellen voor het laten maken van siliconenmallen voor onder andere de toepassing van vacuümtechnieken. Het resultaat is steeds een optimaal moedermodel ten behoeve van de vervaardiging van een hoogwaardige mal.

SKM biedt ook dienstverlening aan op het gebied van spuitgieten en beschikt van daaruit ook over knowhow met en over een breed netwerk ten aanzien van spuitgietmaltechniek. Door en via ons kunt u tegen relatief beperkte kosten toch een spuitgietmal laten maken.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van kunststof productontwikkeling? Neem gerust contact met ons op.