Skip to content

Mal laten maken

Mal maken

Wie een product op de markt wil brengen dat in omvangrijke kwantiteiten zal worden vervaardigd en verkocht, dient aandacht te besteden aan de produceerbaarheid daarvan. SKM Rapid Modelling kan u hierbij van dienst zijn. 

Via ons kunt u onder andere een mal laten maken waarmee het product in kleine, grote of middelgrote oplages kan worden geproduceerd.

Alvorens men een definitieve en niet zelden kostbare productiemal kan laten maken – bijvoorbeeld t.b.v. spuitgietprocessen- is het goed om het productdesign vanuit diverse ooghoeken nauwkeurig te laten belichten. 

SKM beschikt over de expertise om hier vergaand in mee te denken. Wij letten in het design o.a. integraal op:

  • Maximale materiaalbesparing;
  • Duurzaamheid van het product;
  • Produceerbaarheid en reductie van afval en uitval.
A_Mal_D_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-572
A_Mal_E_SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-582

Een mal laten maken voor een testoplage

Alvorens u een definitieve mal t.b.v. grootschaligere productie laat maken, kan het handig zijn om prototypes van producten en objecten, zichtmodellen en nul-series te laten vervaardigen. 

U kunt die dan samen met ons aan een vergaande risicoanalyse onderwerpen. Bovendien kunt u daardoor al de mening van potentiële cliënten t.b.v. de look en feel van uw design peilen. Ook de duurzaamheid van het ontwerp kan op die manier worden getest.

SKM Rapid Modelling ziet het als zijn missie om ieder productidee tastbaar te maken alvorens definitieve beslissingen t.b.v. het laten maken van een mal t.b.v. meervoudige productie worden genomen. 

SKM beheerst o.a. de techniek van het spuitgieten in kleine oplages en u kunt via ons een relatief goedkope proefmal laten maken waardoor u uw product in kleine oplages kunt laten spuitgieten.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1461

Alles onder één dak

SKM beschikt over een volledig machinepark t.b.v. rapid modelling m.b.v. verschillende technieken. Afgezien van spuitgieten kunt u bij ons ook terecht t.b.v. 3d printen en vacuümgieten. Voor verschillend productietechnieken kunt u via SKM een (proef) mal laten maken.

Laat ons u assisteren in het proces van productontwerp en produceerbaarheid. Onze experts staan voor u klaar!