Skip to content
Nieuws

Hoogste kwaliteit wieldoppen voor Lightyear One auto op zonne-energie

In Helmond, daar gebeurt het. Op de Automotive Campus wordt de laatste hand gelegd aan de Lightyear One. Een elektrische auto op zonne-energie met een actieradius van maar liefst 725 kilometer. Voor het meest recente testmodel maakte SKM onlangs de wieldoppen.

 

Niet alleen het rijbereik van de Lightyear One is indrukwekkend. Door de unieke voertuigarchitectuur en -technologie verbruikt deze in Helmond ontwikkelde auto slechts 83 Wh/km. Dat is twee tot drie keer minder energie dan ieder ander elektrisch voertuig dat momenteel op de markt is. Dat resulteert niet alleen in een uitzonderlijke actieradius van 725 km (WLTP), maar ook de laagste uitstoot, de laagste laadfrequentie en jaarlijks 7.000 tot 20.000 kilometer gratis en schoon zonne-energiebereik.

Hoogste kwaliteit wieldoppen

Voor de wieldoppen, klopte de autofabrikant bij SKM aan. Projectleider Jeroen Mertens vertelt: ‘Om de hoogste kwaliteit te garanderen, printten we het mastermodel in verticale positie en in twee delen. Deze delen zijn verlijmd en naadloos afgewerkt. De mallen zijn verstevigd met stalen buizen om doorzakken van de mal (onder het eigen gewicht) te voorkomen. Hiermee garanderen we dat het product ook de juiste dikte krijgt.’ Na het gieten van de delen, werden de wieldoppen in zijdeglans gelakt en de hoogglans zilver en zwarte accenten aangebracht. Het resultaat? Wieldoppen van de hoogste kwaliteit voor de auto van de toekomst.

Houd de Helmondse wegen goed in de gaten, in 2022 komt de Lightyear One op de markt!

 

Deel ons nieuws

Blijf op de hoogte!

Wij nodigen je graag uit om je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.