Skip to content

3d rapid DLP printing

Als dé partner op het gebied van productontwikkeling en de vervaardiging van kleine productoplages, heeft SKM Rapid Modelling diverse vervaardigingstechnieken in huis. Samen met onze vergaande kennis en ervaring, kunnen wij u daarmee een dienstverlening aanbieden van onschatbare waarde.

Vacuümgieten, DLP printing, spuitgieten en conventioneel verspanen, het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die wij u op het gebied van rapid modelling kunnen bieden. Wij zijn dan ook al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de vervaardiging van 3D-modellen van kunststof. Menig productontwikkelingsproject van Nederlandse ondernemingen komt tot stand door middel van intensief partnership met SKM.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0068

Wat is een DLP print precies?

Onze historie gaat terug tot een moment lang voordat 3D-printing werd uitgevonden en het de waarde kreeg die het vandaag de dag heeft. Wij hebben de ontwikkeling van verschillende 3d rapid printing technieken van dichtbij meegemaakt, en de voor- en nadelen van iedere methode zelf in de praktijk mogen ontdekken en ervaren. Tegenwoordig is DLP printing een van de printprocedés die wij het meest veelvuldig toepassen voor onze klanten.

DLP printing is er voor de meest fragiele en meest gedetailleerde productontwerpen. Hoewel de techniek sterk lijkt op SLA, kunnen door middel van digital light processing (DLP) aanzienlijk nauwkeurigere eindresultaten worden gerealiseerd. Met behulp van een speciaal soort beamer, dus geen laser, wordt een vloeibaar resin uitgehard door middel van laagdiktes van slechts enkele microns. Dat zorgt voor het gewenste, geweldige detailresultaat.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-9980

SKM staat tot uw dienst

Bij sommige productontwerpen is vergaand detail nu eenmaal essentieel. Een DLP print voldoet dan aan uw nauwkeurigheidsverwachtingen. Daarnaast is toepassing van speciale materialen voor speciale eigenschappen, zoals een rubberachtig compound mogelijk. Ieder project ten aanzien van productontwikkeling is anders. De maakbaarheid van uw ontwerp is essentieel. Onze firma ondersteunt daarin.

Uw product een succes, met behulp van de rapid productiemogelijkheden van SKM.