Technieken en Materialen

Technieken en materialen SKMAfhankelijk van het producttype maakt SKM gebruik van onderstaande technieken. 

 • Stereolithografie (SLA)

  Stereolithografie is een techniek waarbij een product laagsgewijs wordt opgebouwd door het uitharden van een UV-gevoelige hars, door middel van een laserstraal. Deze techniek wordt veel toegepast om een model te maken voordat een matrijs ontwikkeld wordt. Het exacte model maakt een idee tastbaar en kan onder meer dienen als zichtmodel of om een ontwerp bij te slijpen.
  Om tot het gewenste model te komen hebben wij hier meerdere machines tot onze beschikking met verschillende materialen.
  Deze techniek wordt al 17 jaar uitgeoefend en beheerst.

 • Selectief Laser Sinteren (SLS)

  Selectief Laser Sinteren is een techniek waarbij een product laagsgewijs wordt opgebouwd door het aan elkaar smelten van poederdeeltjes, door middel van een laserstraal. Dit wordt ook wel het sinter proces genoemd.

 • Vacuümgieten

  Vacuümgieten is een techniek die het mogelijk maakt om in een kort tijdsbestek en tegen relatief lage kosten, met behulp van siliconenmatrijzen, prototypes en kleine series te produceren. Er is voor bijna elke toepassing wel een geschikt materiaal te vinden; rubber in allerlei hardheden, ABS, alle kleuren. We beschikken onder meer over een materiaal dat is goedgekeurd door Volkswagen.
  Met deze techniek hebben onze mensen al meer dan 17 jaar ervaring en heeft SKM de grootste capaciteit van Nederland.

 • CNC-frezen met gekoppelde laser-bewerkingstechniek

  Daarnaast beschikt SKM over een eigen instrument- en mallenmakerij. We hebben diverse conventionele draai- en freeswerktuigen en een kleine CNC-machine voor enkel stuks uit bijvoorbeeld Hardschuim, PMMA, Messing etc. Siliconenmallen worden in eigen beheer vervaardigd.
  Voor de finishing van de diverse producten hebben we een volledig ingerichte afwerkafdeling en een spuitcabine voor de eventueel gewenste kleur en glansgraad.