Technieken en Materialen

Spuitgieten, SKM vult het gat

U wilt uw model zo realistisch mogelijk hebben, in het materiaal dat u straks in de praktijk gaat toepassen. Spuitgieten is een optie, maar u struikelt over de vereiste grote oplage. SKM zet een revolutionaire stap in spuitgiettechniek, met een geavanceerd, speciaal ontwikkelt materiaal. Met dit materiaal in combinatie met de SLA-techniek maken wij eigen matrijsinserts. Mallen met unieke eigenschappen die direct het gewenste materiaal verwerken voor prototypes en kleine series. Dat werkt niet alleen razendsnel, ook de opstartkosten zijn laag omdat er geen dure mallen noodzakelijk zijn en u hebt een realistisch, nauwkeurig, perfect afgewerkt model. Zo vult SKM het gat tussen vacuümgieten en massaal spuitgieten.

 

3D-technieken, nieuwe dimensies voor u!

 

Stereolithografie (SLA)

Met Stereolithografie maken wij modellen voor u, bijvoorbeeld als basis voor matrijzen. De breedte van ons machinepark geeft ons vervolgens alle ruimte u op maat te bedienen.
U ziet exact hoe het onderdeel eruit gaat zien en kunt gericht verder met ontwikkelen. Het model wordt met een laser opgebouwd in laagjes hars en het resultaat is een praktisch perfect zichtmodel.

Selectief Laser Sinteren (SLS)

Zoekt u naar een perfect model dat niet direct een mechanische functie hoeft te vervullen, dan is SLS of Selectief Laser Sinteren de geschikte techniek voor u. Een CO2 laserstraal smelt poeder in laagjes tot een realistisch product. Snel, betrouwbaar en gedetailleerd. U kunt meteen aan de slag in de ontwikkeling, op de beurs of bij uw klant.

Vacuümgieten

Hebt u wat meer haast, wilt u de kosten beperken en is het economisch interessant een kleine serie te draaien, dan is vacuümgieten een aantrekkelijke optie. U kunt kiezen uit allerlei kunststoffen, kleuren en afwerkingsniveaus. De keuze is aan u. En doordat wij de mallen zelf produceren, hebben wij het proces helemaal in eigen hand. De kennis, de kunde en de grootste productiecapaciteit van Nederland staat bij SKM voor u klaar.

CNC-frezen

U zult in de praktijk merken dat SKM een flexibele en gedreven partner is. Onze mensen zoeken naar oplossingen, linksom of rechtsom. Als daar traditionele CNC-technieken of draai- en freesmachines voor nodig zijn, dan regelen wij dat. Onze mensen hebben de kennis, de passie en de machines draaien. Onze mallen- en instrumentmakerij, de goed uitgeruste afwerkafdeling en de spuitcabine voor kleur en oppervlaktebehandeling doen de rest voor u.