Onze diensten

  • rapid manufacturing skm helmond

  • rapid prototyping

  • rapid prototyping

Additive manufacturing en rapid prototyping

Voor de meest diverse uitdagingen biedt SKM een oplossing. Beurs- en schaalmodellen, prototypes, 0-series en kleine series: Rapid Prototyping (in de volksmond beter bekend als 3D-printen) en Additive Manufacturing zijn steeds belangrijk wordende schakels in het product- en het productontwikkelingsproces.

Een 3D-model laat je door ons produceren voor uiteenlopende doeleinden. We vervaardigen onder andere functiemodellen, maquettes en zichtmodellen, waarmee je een idee tastbaar maakt, eventuele foutjes in het ontwerp opspoort of indruk maakt op een beurs. En we maken kleine eindseries, voor bepaalde opdrachtgevers in bijvoorbeeld de maakindustrie, zelfs meerdere keren per jaar. Economisch zeer aantrekkelijk wanneer de serie te klein is voor bijvoorbeeld een traditionele spuitgietmatrijs.

Omdat we met meerdere professionele machines, technieken en materialen werken, kunnen we nauwkeurig een ontwerp uitvoeren, kleine tot middelgrote series uitvoeren welke als eindproduct ingezet kunnen worden én deze op allerlei manieren nabewerken. Juist daarmee onderscheiden we ons in de markt. Zo beschikken we onder meer over de grootste SLA-printer die op dit moment beschikbaar is en over verschillende High-Tech materialen voor verschillende gevraagde toepassingen.

Vanzelfsprekend is een idee bij ons in veilige handen. Wij begrijpen hoe essentieel geheimhouding en betrouwbaarheid zijn in dit vakgebied.