Skip to content

Titanium verspanen

Titanium verspanen via SKM

Bij SKM Rapid kun je terecht voor het printen en gieten van allerlei soorten modellen. Dat is handig voor het laten maken van een dummie-model, prototype, een nul-serie of kleine oplages. Daarnaast kun je bij SKM terecht voor hoogwaardige verspanende bewerkingen. Het is zelfs mogelijk om bij ons titanium te laten verspanen.

Met onze nieuwste verspanende apparatuur kunnen we zelfs titanium te verspanen. Dat is niet eenvoudig, want dit scheikundig metallisch element heeft zeer bijzondere eigenschappen. Dit materiaal is namelijk sterk en licht tegelijk en bovendien zeer goed bestand tegen corrosie. Dat het ook nog eens goed bestendig is tegen extreme temperatuurschommelingen, zorgt ervoor dat het onder andere veel gebruikt wordt in hoogwaardige componenten voor de vliegtuigindustrie.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-8115

Diverse technieken onder één dak: ook om titanium mee te verspanen

De eigenschappen die titanium zo bijzonder maken, zorgen er tegelijkertijd voor dat het lastig te verspanen is. CNC frezen en draaien van titanium is daardoor zeer complex. SKM beschikt over een hoogwaardige CNC freesbank en een aantal conventionele draai- en freesbanken. Daarmee kunnen wij een breed gamma aan producten bewerken en kunnen we zelfs titanium verspanen.

Wanneer wij titanium verspanen besteden wij extra aandacht aan de selectie, vorm en scherpte van de tooling die wordt ingezet. Daarnaast zorgen wij daar waar nodig voor additionele koeling. De beperkte warmtegeleiding van dit materiaal kan namelijk voor een enorme hittevorming kan zorgen.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0628

SKM Rapid: voor al uw hoogwaardige materiaalbewerkingen

Wij van SKM zijn experts in het vervaardigen van prototypes, zichtmodellen en nul-series. Ook het maken van speciale complexe ‘parts’ of onderdelen in kleine oplages is goed aan ons besteed. Wij beschikken over vakmensen met hoogwaardige kennis van een groot aantal vakgebieden. Met die kennis adviseren wij je graag over de juiste materiaal-, techniekkeuze en nabewerkingskwaliteit.

En ook voor verspanende bewerkingen, waaronder titanium verspanen, is SKM Rapid de specialist in de regio Helmond-Eindhoven. Neem contact met ons op wanneer je interesse hebt in onze dienstverlening.