Skip to content

Rapid prototyping

SKM: álles voor rapid prototyping

Bij SKM kunt u terecht voor rapid prototyping. Dat is een verzameling technieken waarmee in iedere fase van productontwikkeling snel en effectief fysieke prototypen kunnen worden vervaardigd. Dat doen we voor verschillende doeleinden.

Gebruikmaking van fysieke prototypes op basis van rapid prototyping technieken zoals 3d printing, heeft een groot aantal voordelen. Door in de vroege fase van productontwikkeling al fysieke exemplaren te realiseren, kan veel effectiever gecommuniceerd worden door ontwikkelaars en met potentiële afnemers. O.a. op basis van 3d printing is het tegenwoordig mogelijk om enkelvoudige producten of zeer kleine oplages te realiseren zonder toepassing van intensief handmatig werk. Ook de noodzaak tot het doen van kostbare investeringen t.b.v. het vervaardigingsproces (mallen e.d.) vervalt.

skm-rapid-3d-printing

3d printing of additive manufacturing?

Additive manufacturing wordt vaak als synoniem gebruikt voor de term 3d printing. Toch is dat niet helemaal juist. Additive manufacturing is namelijk een verzamelnaam voor verschillende technieken en methoden om objecten door middel van laagvorming op te bouwen tot een 3D-model. Hier zijn verschillende mogelijkheden in waarvan 3d printing er een is.

SKM-Rapid-3d-printing-ontwerp

Uw uiteindelijke doel is een effectief ontwikkelproces

Rapid prototyping, additive manufacturing en 3d printing: wat het exacte verschil tussen deze methoden en technieken ook is, ze worden allemaal ingezet om uw ontwikkeling te realiseren. De experts van SKM Rapid Modelling weten in iedere fase wat u nodig heeft en zullen daartoe de meest geschikte technieken voor prototyperealisatie selecteren. Zij denken met u mee in het totale proces van idee tot realisatie en bewaken daarbij de kosten van uw onzekere ontwikkelproces.

Wij helpen uw ontwikkelteam om effectiever te communiceren. Om de afstemming met uw klanten te verbeteren en om testen uit te voeren nog voordat het eindresultaat vast staat.

SKM: een partner die met u mee-ontwikkelt.