Skip to content

Rapid prototyping door middel van 3d printing

3-dimensionaal printen is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. De technische mogelijkheden op dit gebied hebben zich dan ook snel ontwikkeld. Door middel van deze vervaardigingsmethode is het mogelijk om razendsnel en zonder hoge opstartkosten moedermodellen te vervaardigen. SLA printing is een van de printmethodes die door SKM ten behoeve van klanten worden ingezet.

Binnen het 3d printing gamma onderscheidt SLA 3d printing (stereolithografie) zich van digital light processing (DLP) en selectief laser sinteren (SLS). Wij leggen graag het verschil met andere printtechnieken aan u uit.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0068

Wat is een SLA print precies?

SLA printing was de eerste 3D printtechnologie die op de markt beschikbaar was. Dat was al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Bij een SLA 3d print wordt een lichtgevoelige, vloeibare hars uitgehard met behulp van een UV-laser. Hars die niet in het product terechtkomt is herbruikbaar. De methode van SLA leidt tot een print met een zeer egaal oppervlak en een grote mate van nauwkeurigheid is mogelijk.

De andere printmethoden werken op een alternatieve wijze, bijvoorbeeld met poeder. Dat heeft zowel voor- als nadelen. SLA 3d printing kenmerkt zich echter door de hoge resolutie en de grote mate van nauwkeurigheid. Door de veelzijdigheid van de methode leent deze zich optimaal om prototypes mee te vervaardigen.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-0223

SKM staat u bij in iedere fase van productontwikkeling

De weg naar een succesvol product kan lang en kostbaar zijn. In verschillende fasen van productontwikkeling eigenen verschillende vervaardigingsprocedés zich het best. Rapid prototyping op basis van SLA 3d printing is er daar een van. De professionals van SKM overzien echter het totale ontwikkelingsspectrum. Wij staan u bij in productontwikkeling van A tot Z. Door middel van onze dienstverlening worden uw ideeën realiteit.

Voor vragen over deze of andere modellingtechnieken: neem gerust contact met ons op!