Skip to content

Proefdruk

Proefdruk laten maken

De affiniteit met printtechnieken bij SKM gaat terug tot de jaren 80 toen de oorspronkelijke oprichters van SKM in 1997, werkten aan de ontwikkelingen van het 3D-printen binnen Philips. 3D-printen is vandaag de dag een van de vele rapid modelling technieken die SKM toepast in processen waarbinnen de ideeën van klanten worden omgezet in tastbare producten. Men kan bij SKM ook een proefdruk laten maken van een object dat d.m.v. 3D-printing wordt gerealiseerd. Door een proefdruk te laten maken heb je als onderneming direct een helder beeld van je toekomstige product.
LMF_20150415_SKM_4239

Een proefdruk laten maken o.b.v. SLA printen via SKM

Een van de technieken die wij toepassen is het zogenaamde SLA-pinten. Voor een dergelijke printtechniek hoeven geen kostbare mallen te worden vervaardigd terwijl men toch al een goed beeld krijgt van hoe het object eruit zal gaan zien. Een proefdruk laten maken door middel van SLA printen is dan ook een goede manier om bijvoorbeeld een moedermodel te laten maken. Op basis van dat moedermodel kunnen vervolgens weer mallen vervaardigd worden t.b.v. (spuit)gietprocessen. Door een proefdruk te laten maken sla je met andere woorden 2 vliegen in één klap.

Wanneer er besloten wordt een proefdruk te laten maken d.m.v. SLA dan zal men versteld staan van de kwaliteit van het productoppervlak. Ook van transparante productmodellen kan men d.m.v. SLA erg goed een proefdruk laten maken.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1461

SKM: voor al je vormen van rapid modelling

Het laten maken van een proefdruk d.m.v. SLA printen kent ook nadelen. Over het algemeen leidt deze vormingsmethode niet tot goed belastbare producten. A.g.v. de gehanteerde materialen i.c.m. de specifieke techniek kent het resultaat een relatief snel verouderingsproces. Ook is het niet mogelijk om een proefdruk te laten maken van alle typen vormen. Holle ruimtes zijn bijvoorbeeld moeilijk te realiseren. Maar geen nood want wij beschikken over vele productiealternatieven.

De vormingsmethode van SLA printen is vooral uitermate geschikt om een proefdruk te laten maken die je doet ervaren hoe de ‘look and feel’ van je toekomstige product zal zijn.

Interesse? Dan vernemen wij dat graag.