Skip to content

Titanium verspanen

DLP prototyping bij SKM

SKM Rapid Modelling B.V. is je partner in prototyping. Door steeds de nieuwste technieken in huis te hebben kunnen wij je optimaal ondersteunen bij jouw productontwikkelingen in iedere fase van productdesign. Vanzelfsprekend biedt SKM ook DLP aan. Dat staat voor Digital Light Processing.

DLP printen is als 3D-modellingtechniek bij velen nog tamelijk onbekend. Voor kleinere bedrijven en particulieren is deze techniek pas vrij recent toegankelijk geworden. Deze methode lijkt veel op SLA-printing dat al decennialang wordt toegepast. In beide gevallen vindt uitharding van een vloeistof laag voor laag plaats. Op die manier wordt jouw object opgebouwd.

SKM Rapid Modelling Foto's Dave van Hout-1461

Hoe werkt digital light processing?

Anders dan bij SLA kan bij toepassing van DLP printen de licht- / laserintensiteit gedurende de bewerking worden afgewisseld. Bij SLA is deze constant. Door synchrone uitharding van de verschillende lagen kan eenvoudigere samenvoeging plaatsvinden van verschillende laagdelen. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Anders dan bij SLA is kun je bij DLP prototyping de totale contour in één keer volledig projecteren, terwijl een SLA-printer een volledig printpad dient af te leggen voordat de betreffende laag op dat niveau wordt uitgehard. DLP maakt dan ook gebruik van een digitale projectietechniek. Beide printtechnieken hanteren echter resins waarbij de vloeistof uithardt op basis van licht.

LMF_20150415_SKM_4239

Diverse voordelen en veel mogelijkheden

DLP printen kent een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Er zijn namelijk veel materialen toepasbaar gebaseerd op herbruikbare photopolymeren. Bovendien biedt deze mogelijkheid een hoge mate van nauwkeurigheid en een grote maatvastheid.

Wil je weten of DLP (Digital Light Processing) voor jouw situatie bruikbaar is? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Naast DLP prototyping beschikken wij nog over diverse alternatieve mogelijkheden voor de realisatie van 0-series en prototypes. Wij bepalen op basis van onze expertise de ideale techniek.